Jaarverslag 2016

Meester in je werk

Gemeenten veranderen. Medewerkers met de juiste kennis, houding en vaardigheden zijn essentieel. Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Het programma ‘Meester in je werk’ ondersteunt daarbij.

Gemeenten veranderen. Medewerkers met de juiste kennis en vaardigheden zijn daarom essentieel. Onder ambtenaren groeit het besef dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling. Zij zijn de baas, of anders gezegd: de meester over hun loopbaan. Het programma ‘Meester in je werk’ biedt daarbij ondersteuning. 

In 2016 heeft het A+O fonds Gemeenten binnen ‘Meester in je Werk’ de volgende projecten uitgevoerd:

  • Vakmanschap
  • Meesterinjewerk.nl
  • Stimuleren Zelfregie

Vakmanschap

Voor dit project zijn voor het derde jaar op rij 24 films over vakmanschap bij gemeenten gemaakt. Ambtenaren maakten hiervoor portretten van hun collega's. De films brengen de diversiteit en het vakmanschap van het ambtelijk werk onder de aandacht. In 2016 zijn deze video’s 1889 keer bekeken.

In november 2016 vond de tweede editie van de landelijke actieweek ‘De Meester in je Werk-week’ plaats. 100 gemeenten, 150 workshops en heel veel enthousiaste gemeenteambtenaren, dat waren de ingrediënten voor een zeer succesvolle week. Naast hun eigen activiteiten konden gemeenten gebruik maken van een breed aanbod aan trainingen, workshops en activiteiten die het A+O fonds beschikbaar stelde. Verder werd tijdens de actieweek (en erna) een Koerskaart over vakmanschap aangeboden aan gemeenten.

Meesterinjewerk.nl

Het A+O fonds Gemeenten wil dat ambtenaren zelf sturing geven aan hun carrière. De website meesterinjewerk.nl helpt daarbij. Sinds oktober 2015 ondersteunt de site ambtenaren met hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. Enkele cijfers:

  • 6.633 mensen registreerden zich inmiddels als gemeenteambtenaar op de website.
  • In 2016 bezochten 35.000 mensen de website.

In 2016 werd meesterinjewerk.nl gepromoot onder gemeenten en ambtenaren. Op verschillende manieren, maar vooral de roadshow sprak aan. Dit interactief theaterstuk over de website vond plaats in 19 gemeenten, met bijna 600 deelnemers.

Juni 2016 lanceerde het A+O fonds Gemeenten Online Leren (e-learning modules en webinars) op Meesterinjewerk.nl. In 2016 maakten 2985 ambtenaren gebruik van dit leerinstrument.

#8f6fb3

Paule Kok
Loopbaancoach, CapTalent

“Wij raakten geïnspireerd doordat het A+O fonds de actieweek aankaartte. Daarnaast bood het fonds ook heel praktische steun.”

LEES MEER...

left
paulekok

Voor herhaling vatbaar

Van 14 tot en met 18 november 2016 vond de Meester in je Werk-week plaats. Een actieweek van het A+O fonds Gemeenten voor vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Door heel het land sloten gemeenten zich aan bij dit initiatief. Zo ook Capelle aan den IJssel. Paule Kok werkt als loopbaancoach bij CapTalent: het centrum voor loopbaan en ontwikkeling van de gemeente Capelle aan den IJssel en GR IJsselgemeenten. De actieweek lag in het verlengde van haar werk.

“Zowel de Meester in je Werk-week als de werkzaamheden van CapTalent richtten zich op vitale, flexibele en toekomstbestendige ambtenaren”, start Kok haar verhaal. “Wij willen als organisatie anticiperen op verandering, en daarom is deze aandacht voor loopbaan en ontwikkeling noodzakelijk.” 

Stof tot nadenken

De gemeente neemt HR uiterst serieus. Weinig verrassend dus, dat de actieweek afgelopen jaar met open armen werd ontvangen. Kok: “De Meester in je Werk-week was een mooie gelegenheid om onze thema’s opnieuw in het zonnetje te zetten. Door middel van workshops konden bezoekers op een toegankelijke manier nadenken over hun carrière en ontwikkeling.”

Volgens Kok zitten haar gemeente en het A+O fonds Gemeenten wat dat betreft op een lijn: “We wilden door de actieweek mensen laten nadenken: wat kun je doen om te ontwikkelen? Om een meester in je vak te zijn? Net zoals voor het A+O fonds, had dat onze prioriteit.” Uiteindelijk hielpen 22 workshops de deelnemers daarbij. Want, zo stelt Kok, elke dag was er wat te doen tijdens de Meester in je Werk-week. 

Een ruggensteuntje

In Capelle aan den IJssel had de actieweek niet plaatsgevonden zonder het A+O fonds Gemeenten, zo verteld de loopbaancoach. “Wij raakten natuurlijk geïnspireerd doordat het A+O fonds de actieweek aankaartte. Daarnaast bood het fonds ook heel praktische steun. Zo kregen we twee gratis workshops en allerlei communicatiemiddelen om de week te promoten.”

Subsidie was uiteraard ook van belang voor Kok en haar CapTalent-collega’s: “Achteraf vroegen we subsidie aan voor de week, dit geld hebben we gekregen. We gaan dit weer gebruiken voor de organisatie van de Meester in je Werk-week 2017.” Daar wordt namelijk al volop over nagedacht. “Vorig jaar was onze eerste Meester in je Werk-week en dat was meteen een succes. Daarom zijn we nu al aan het brainstormen over de 2017-editie, die nog beter wordt!”

De Meester in je Werk-week 2017 vindt plaats van 13 november tot en met 17 november 2017.

Stimuleren Zelfregie

Met de Toolbox Zelfregie stimuleert het A+O fonds Gemeenten de inzet van verschillende ontwikkel- en loopbaaninstrumenten:

  • De TalentSpiegel is voor ambtenaren die zich willen oriënteren op hun ontwikkeling en loopbaan. Deze tool op meesterinjewerk.nl is gemakkelijk, gratis in te vullen en voorziet direct van carrièreadvies. De TalentSpiegel is in 2016 1398 keer ingevuld. Daarnaast verzorgde het A+O fonds Gemeenten 4 certificeringstrainingen voor gemeentelijke loopbaanadviseurs, zodat zij de resultaten van de scan beter kunnen duiden en bespreken met de medewerkers. In totaal namen 40 mensen deel aan deze training.  
  • Baas in eigen Loopbaan is een tweedaagse groepstraining met individuele huiswerkopdrachten en gesprekken. Ambtenaren oriënteren zich tijdens deze bijeenkomsten op hun persoonlijke ontwikkeling en carrière. Deze loopbaantraining is in 2016 in veel gemeenten uitgevoerd, daarbij maakten 20 gemeenten gebruik van hun eigen trainers. Voor deze trainers zijn in 2016 twee netwerkdagen georganiseerd. Het netwerk van Baas in eigen Loopbaan bestaat inmiddels uit 40 trainers.
  • Ook in 2016 was er aandacht voor het ErVaringsCertificaat (EVC). Gemeenten zoals Zaanstad, Amsterdam en Oss hebben zeer positieve resultaten behaald, maar nog te veel gemeentelijke HR-afdelingen zijn onbekend met EVC.

Verder organiseerde het A+O fonds Gemeenten twee bijeenkomsten van het Netwerk Gemeentelijke loopbaanprofs. Hier kwamen ongeveer 100 loopbaanprofs op af. Ook waren er in 2016 twee bijeenkomsten van het Platform Mobiliteitsnetwerken, waarbij bijna 40 vertegenwoordigers aanwezig waren. Tot slot verzorgde het A+O fonds Gemeenten de training Leidinggeven aan Beweging: een training die leidinggevenden ondersteunt bij het ontwikkelen van medewerkers.

U bent hier

Financieel jaarverslag